Man Bromma har hotat och misshandlat sin - Blåljus Stockholm 31/12

Misshandel: Stockholm - Pågående och avslutade blåljus, polishändelser, brott och ärenden i Stockholms län

En man i Bromma har hotat och misshandlat sin flickvän

En man i Bromma har hotat och misshandlat sin flickvän

Kvinnan uppger att mannen är berusad och har hotat att döda henne.

När polisen kommer till platsen griper de mannen och kör honom till en polisstation.

Så utreder polisen brott i nära relationer - Polisen får oftast kännedom om ärendet först när någon gör en polisanmälan. Det kan till exempel vara personen som är utsatt, en granne eller en vän som ringer.

När polisen vid en akut anmälan kommer till platsen försöker man i första hand skilja parterna åt. Om det finns barn i bostaden som kan fara illa kontaktas Socialtjänsten. Den som är utsatt kan behöva komma till sjukhus.

Förhör och dokumentation görs på plats - Polisen gör ett första förhör på platsen och dokumenterar eventuella personskador och materiella skador, ofta på video. Den som blivit utsatt har med vissa undantag rätt att själv bestämma om egna skador ska dokumenteras eller inte. Även kriminaltekniker kan kallas till platsen för att säkra bevis av olika slag.

Förundersökning inleds - Brottsutredningen, som kallas förundersökning, är till för att samla in uppgifter om det som har inträffat. En åklagare är förundersökningsledare om brottet innefattar hot eller våld mot närstående eller tidigare närstående.

Under förundersökningen håller polisen förhör med brottsoffret, vittnen och den misstänkte. Det kan också handla om att samla in olika typer av stödbevisning.

Beroende på vad förundersökningen visar beslutar åklagaren om den misstänkte ska åtalas eller inte.

Åklagaren bedömer om häktning - Åklagaren bedömer om en misstänkt gärningsperson ska begäras häktad. Domstolen fattar sedan själva beslutet. Om den misstänkte blir häktad ska brottet utredas omgående av polisen. Under tiden förhörs den misstänkte, brottsoffret och eventuella vittnen.

Hot och riskbedömning - Om den misstänkta släpps på fri fot från arrest eller häkte, till exempel på grund av bristande bevis, ska polisen, åklagaren eller Kriminalvården informera den som har blivit utsatt.

Polisen kan göra en hot- och riskbedömning för att se vilka former av skydd den utsatta behöver, till exempel kontakt med en kvinnojour respektive mansjour, skyddat boende eller överfallslarm.

Publicerad: 31 Dec 2024

Blåljus Stockholm

Här hittar du de senaste blåljushändelserna och polisrapporterna från Stockholm i Stockholms län. Vår bevakning ger dig en aktuell bild av polisens arbete och de senaste händelserna inom alla kategorier så som Misshandel. Vi rapporterar om aktuella utryckningar, brottsutredningar och andra polisiära insatser som berör Stockholm och dess invånare. Följ med oss för att hålla dig informerad om trygghetsläget och de senaste polishändelserna i ditt närområde.

Senaste händelserna Stockholm

Visa alla händelser i Stockholm

Liknande händelser i Stockholms län

Visa alla händelser i Stockholms län

Blåljus och polishändelser

Polishändelser - Blåljus

Aktuella, pågående och avslutade polisärenden, händelser, brott. Följ polisens utryckningar och händelserapportering. Hela landet, respektive polisområde eller stad.

Dela sidan